martes, 21 de noviembre de 2017

Què es l'amor?

Avui tractarem el tema de l'amor. Per què? Creieu què cal parlar-ne? Jo penso que sí. A mi m'hauria agradat que me'n parlessin. M'hauria estalviat quatre disgustos. La única cosa que em van explicar era la part mecànica de la procreació. Com si això fos suficient. No ho és. 
Establir relacions constructives basades en el respecte i l'autoestima no és fàcil, però se n'aprèn una mica amb el temps. 

Ara som a temps.

El primer que farem serà passar un TERMÒMETRE DE L'AMOR per veure quina és la idea que tenim de les relacions sentimentals. Els resultats els tractarem el proper dia de tutoria.

La segona activitat serà fer una lectura d'un conte de Jorge Bucay que ens pretén ensenyar alguna cosa interessant. Un cop llegit el comentem entre tots.

Què els passa als protagonistes? Han aprés alguna cosa? Com han actuat? Què els ha mogut? S'han equivocat?

Per acabar veurem dos vídeos curts i ens plantejarem què és el que ha passat. Això és amor? Quins són els papers de les dues persones que apareixen als vídeos?



Parem un moment el vídeo que hi ha a continuació. L'aturem concretament al minut:  1.09     
Per què ell no la mira?



Pretenc fer reflexionar sobre les relacions basades en una bona autoestima. Acabaran bé aquestes dues històries? Estan basades en la realitat? El que han sentit és una bona base per establir una relació de parella? Què els ha fet sentir-se atrets? Es mutu?

La propera setmana comentarem els resultats del termòmetre de l'amor
Després de veure aquest material, com creieu que han anat?

No hay comentarios:

PRIMER DÍA DE CLASE EN SEGUNDO DE ESO

 Empezaremos con una pregunta: ¿Qué creéis que vais a ver a continuación?